Als kind droomde ik van plekken waar het stil was; een verlaten flat, een tuin met een boom, een lege winkelstraat. Een plek voor mij alleen, weg van schreeuwende ouders, een zieke moeder en alles wat je als kind niet wilt. Die wereld vind je terug in mijn vrije fotowerk. Het is een plek waar je geen mens zult treffen.

De takken van een boom, de zijkant van een geparkeerde auto, de leuning van een plastic stoel, ik fotografeer alledaagse objecten en plekken die ik aantref tijdens mijn wandelingen in Nederlandse woonwijken. Zonder tijdsdruk of vooropgesteld plan, maar vol concentratie struin ik de straten af op zoek naar beelden. Overdag, of wanneer de duisternis is gevallen en de straatlantaarns hun werk doen.


Ik probeer rust te krijgen in het beeld door grote vlakken en strakke lijnen het kader uit te laten lopen. Hierdoor zie je vaak slechts een gedeelte van de onderwerpen. Het camerastandpunt is meestal recht naar voren.  De ene keer zoom ik in, de andere keer zoom ik uit. Belangrijk vind ik dat alles wat je ziet scherp is, zodat het beeld 'plat' wordt en de materialen goed zichtbaar zijn. Steen, stof of plastic, het gefotografeerde is soms bijna voelbaar.

Alle foto's zijn gemaakt met een digitale camera en niet tot nauwelijks bewerkt.

 

 

Een aantal foto's uit de onderstaande serie zal te zien zijn tijdens mijn afstudeerpresentatie van de NAU (Nieuwe Akademie Utrecht). Deze vindt plaats van zaterdag 30 juni (opening) tot en met zondag 8 juli 2018. Locatie: Loods 6, KNSM Laan 143, Amsterdam.