een terugblik op het afscheid

 

Waarom foto's laten maken van een uitvaart?

  • Afscheid nemen van iemand is een heftige gebeurtenis. De dag van een uitvaart gaat vaak voorbij in een soort roes. Het hoofd zit vol gedachten, en emoties volgen elkaar in een hoog tempo op. Wat er precies die dag gebeurt, en wie er zijn, krijg je maar voor een klein deel mee.  Door middel van foto's kun je de dag herbeleven.
  • Voor (kleine) kinderen kunnen foto's een bijzonder herinneringsdocument zijn voor later. Foto's kunnen een gesprek op gang brengen door er samen naar te kijken.
  • Foto's kunnen helpen bij de rouwverwerking. "Dankzij de foto's realiseerde ik me dat mijn vrouw er daadwerkelijk niet meer is. Dat het allemaal echt is en geen nare droom".

 

Mijn werkwijze
Alles kan worden vastgelegd & niets is daarbij raar of onmogelijk. U kiest zelf welke momenten u wilt laten vastleggen rond de begrafenis of crematie. Dit kan het opbaren zijn, het sluiten van de kist, de rouwdienst, het condoleren, een samenzijn na het afscheid.
Vooraf kunt u mij zelf of via de uitvaartbegeleider laten weten wat uw wensen zijn. En heeft u op de dag zelf nog een verzoek? Geen enkel probleem!

 

Om mensen te laten weten dat u een fotograaf heeft ingehuurd wordt mijn aanwezigheid gemeld bij het condoleanceboek.
Ik loop tijdens de dag rustig en zo onopvallend mogelijk rond. Daarom gebruik ik ook geen flitser. Ik ben op de dag van het afscheid uw extra paar ogen. Wie zijn er geweest? Wat gebeurde  er achter de schermen? 

 

Wat krijgt u?
Ik maak van uw uitvaart een fysiek fotoalbum met daarin een selectie van de mooiste foto's van die dag.
Daarnaast ontvangt u de foto's ook los via WeTransfer. Op deze manier kunt u de foto's ook los afdrukken of gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van de dankkaart.

 

 

Tarieven 2018
De tarieven zijn e
xclusief 21% BTW. 

 

Reportage klein : vanaf €450,00    =  aankomst rouwstoet + crematieplechtigheid + condoleance
(max 3 uur fotografie)

 

Reportage middel: vanaf €650,00  =  aankomst rouwstoet + opbaring + plechtigheid + begraafplaats + condoleance
(max 5 uur fotografie)

 

Reportage groot: vanaf €850,00    = afscheid thuis + aankomst rouwstoet + plechtigheid + begraafplaats + condoleance + borrel
(max 7 uur fotografie)

 

Voor ieder extra uur reken ik  €100,00 

 

Inclusief:

  • voorbereiding & persoonlijk gesprek over uw wensen
  • reiskosten tot 20 kilometer
  • selecteren & nabewerken/optimaliseren foto's 
  • een fysiek fotoalbum

Heeft u speciale wensen? Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Een aantal uitvaartverzekeringen heeft binnen de polis een vrij te besteden budget dat u bijvoorbeeld kunt besteden aan een fotoreportage.