een terugblik op het afscheid

 

Waarom foto's laten maken van een uitvaart?

  • Afscheid nemen van iemand is een heftige gebeurtenis. De dag van een uitvaart gaat vaak voorbij in een soort roes. Het hoofd zit vol gedachten, en emoties volgen elkaar in een hoog tempo op. Wat er precies die dag gebeurt, en wie er zijn, krijg je maar voor een klein deel mee.  Door middel van foto's kun je de dag herbeleven.
  • Voor (kleine) kinderen kunnen foto's een bijzonder herinneringsdocument zijn voor later. 
  • Foto's kunnen een gesprek op gang brengen door er samen naar te kijken.
  • Foto's kunnen helpen bij de rouwverwerking.

 

Mijn werkwijze
Alles kan worden vastgelegd & niets is daarbij raar of onmogelijk. U kiest zelf welke momenten u wilt laten vastleggen rond de begrafenis of crematie. Dit kan het opbaren zijn, het sluiten van de kist, de rouwdienst, het condoleren, het samenzijn na het afscheid.
Vooraf bespreek ik met u uw wensen. En heeft u op de dag zelf nog een verzoek? Geen enkel probleem.

 

Om mensen te laten weten dat u een fotograaf heeft ingehuurd wordt mijn aanwezigheid gemeld bij het condoleanceboek.
Ik loop tijdens de dag rustig en zo onopvallend mogelijk rond. Daarom gebruik ik ook geen flitser. Ik ben op de dag van het afscheid uw extra paar ogen. Wie zijn er geweest en waar zaten ze? Wat gebeurde  er achter de schermen? Hoe was de sfeer in de zaal?

 

Wat krijgt u?
U krijgt wat u wilt. Wilt u de mooiste foto's in een fotoboek? Of wilt u de foto's alleen digitaal ontvangen of op een USB-stick?
Alles is mogelijk.

 

Kosten

Wanneer u uw wensen doorgeeft maak ik een offerte op maat.

 

 

Een aantal uitvaartverzekeringen heeft binnen de polis een vrij te besteden budget dat u bijvoorbeeld kunt besteden aan een fotoreportage.